Go to Top

Datablogg

Finn din iPhone

Vi har vel alle glemt igjen, mistet eller blitt frastjålet vår kjære telefon. Ikke nok med at vi må involvere forsikringsselskap og politi for erstatning, verre er det ofte med lagrede data, hvis ikke iCloud eller annen backup er på plass.

Men geolokasjonteknologien finner mange telefoner.
Hvordan fungerer geolokasjon?
Geolokasjonsfunksjonen fungerer hvis telefonen er

Read More

Vil Blockchain forandre verden?

I 2008 utviklet en gruppe programmerere et betalingssystem som fikk navnet Bitcoin. Gruppens pseudonym var Satoshi Nakamoto, og formålet var å lage en sikker transaksjon av cryptovalutaen, Bitcoin, uten bruk av en bank eller noen andre tredjeparter. Teknologien bak valutaen er kalt Blockchain, en distribuert database som kontinuerlig lagrer mapper eller «blocks». Denne databasen

Read More

Fog Computing

Takket være nettskyen og våre mobile plattformer lever vi i en tilkoblet verden hvor vi kan styre alle mulige dingser som dørlåser, termostater, sprinkelsystemer, kameraer og lys.

Nettskyen lar oss lagre data uten å dra med seg unødvendige lokal lagring som harddisker og minnepinner. For mange er dette en ideell verden der man sparer

Read More

Gjenoppretting av Smart-TV

Det fantastiske tilbudet av intelligente TV-er er alltid et trekkplaster når verdens elektronikkmesser arrangeres. Produsentene konkurrerer med store skjermer med topp seerkvalitet der de koblet til internett snart kan erstatte hjemme-pc-en med mus og tastatur. De blir gigantiske underholdningsmaskiner for Youtube, Facebook og alle andre strømmetjenestene som Netflix og HBO Nordic.

Du får også

Read More

Suksess med å redde data fra SSD og SSHD

Data fra en SSD eller en SSHD kan sannynligvis reddes selv om kontrollerchipen ryker. Det er gode nyheter til en verden som snart vil være fullstendig avhengig av flashbasert datalagring.

En fremtredende tysk IDC analyseekspert tror at 80 % av all datalagring er flashbasert innen 2 år.

Allerede i dag er SSD og SSHD

Read More