Datarekonstruksjon – enkelt forklart

fredag 8. april 2016 av Tormod Nymoen

Noen av våre ingeniører har med over 30 års erfaring jobbet til seg en Norges Vel medalje. De har sett det meste av datahavarier, men de er fortsatt ikke uberørte når våre kunder slipper løs følelsene de har når realiteten i en datakrasj treffer dem.

 Det er ikke dataene selv som er viktig, det er verdien av dem.

Nå skal du høre…

Hver historie begynner som den forrige. En ulykkelig dataeier mister data. Vi får telefonen og noen ganger er det bare noen bilder, en fil, en søknad som ikke var lagret ordentlig, en minnepinne som ikke kommer opp. Vi gir noen råd, vi snakker om hva som har skjedd, vi snakker om pris og verdi. Du innser at du mest bare er irritert, finner en backup, eller skriver søknaden på nytt eller bare tenker – shit happens- og går videre.

Men så – Hjelp!

Noen historier blir svært så forskjellig. Det er når det virkelig er alvor. Du googler all verdens recovery selskaper og leter på forum. Du satser på feil råd og feil «eksperter». De ødelegger verdien i dine data og det er krise.

Vi hører slike tilfeller hver dag, og vi forundres over hvor store sjanser folk tar med verdien av sine data.

Vi står på hodet for deg

Vi hjelper alle det er håp for og du ringer gratis til vårt kundesenter. Hvis du er en bedrift i krise ringer du vår vakttelefon døgnet rundt. Vi begynner alltid med en analyse for å identifisere problem og skadeomfang.  Etter analysen vet vi det meste om hvor mye vi kan redde. Du får allt dokumentert i et tilbud hvor løsningen, kostnaden og leveringstid er spesifisert. Hvis du har en mekaniske feil har vi vanligvis reservedeler på lager. Selvsagt inkludert i prisen.

 Tiden bestemmer du selv

Du bestemmer selv hvor fort du vil vi skal jobbe. Er verdien høy nok ønsker du sikkert data levert på ekspress. Da jobber våre medaljeprydede ingeniører døgnet rundt til dine data er leveringsklare.

Neste gang…

Vi lever i en digital tidsalder og alle vil før eller senere oppleve et datatap. Vi drister oss til noen få enkle og gode råd:

  • Tenk smart
  • Hvis du kan leve uten data, kan du ha råd til å prøve selv, spørre en kompis eller prøv et «one man band».
  • Hvis du er avhengig av verdien av data, satser du på kvalitet.

Du har som oftest bare en sjanse til å rekonstruere data.