Unngå å miste viktige filer - Ibas

Unngå å miste viktige filer

Vi har alle kjent den følelsen når vi mister en viktig fil. Teksten satt som et skudd og budskapet var krystallklart. Den umiddelbare tanken er at den umulig kan skrives på nytt.

Heldigvis finnes det rimelige gjør-det-selv recovery-program som finner slettede filer raskt.

Men først, la oss se på hva som skjer når du sletter en fil fra harddisken. En harddisk fungerer omtrent som ditt lokale bibliotek. Over hele disken finnes det en rekke filer, alle fra forskjellige kilder, akkurat som bøker i et bibliotek. For å huske hvor alle data for en bestemt fil er lagret på harddisken, har systemet en indeks av dine data for effektivt å knytte det hele sammen. Dette er ikke ulikt bibliotekets katalog når du søker etter bestemte emner av bøker.

Når du sletter en fil slettes indeksen som forteller datamaskinen hvor den filen er. Alle data er normalt fortsatt lagret på samme sted, de kan bare ikke bli funnet på normal måte. Derfor kan spesielle recovery program finne disse filene. Programmene søker etter løse datafragmenter for så å sette de sammen til komplette filer. Selv om et slikt søk kan ta en stund, vil du vanligvis klare å gjenopprette tapte eller slettede filer.

Det er en god idé å ha et recovery-program til enhver tid installert på datamaskinen. Jo lenger du venter med å prøve å finne en tapt fil, jo mindre sjanse har du for å trekke datafragmentene sammen for å lage en feilfri, fungerende fil. Dataene blir nemlig overskrevet når du bruker maskinen videre og er du uheldig overskrives fragmenter du trenger.

Ontrack EasyRecovery programpakker er et godt recovery alternativ uansett om du er privatperson eller en bedrift.

Det vil alltid være begrensninger i gjør-det-selv løsninger. Hvis du hører ulyder eller at du har mistet lagringsenheten din i golvet, er sannsynligheten stor for at du har mekaniske skader. Da vil gjør-det-selv verktøy kunne gjøre skaden ennå verre.

Kontakt gjerne oss på Ibas så gir vi deg gode råd om hvilket verktøy du skal velge. Trenger du vår eksperthjelp setter vi pris på om du ringer oss, våre gode råd er alltid gratis