Nedetid - årsak og kostnad - Ibas

Nedetid - årsak og kostnad

PC-brukere vurderer ofte at tapte data er permanent ødelagt, uten håp om redning. Det er forståelig.

Den informasjonen som finnes om tapte data kan være komplisert, inkonsekvent eller unøyaktig, så det er ikke overraskende at tap av data og gjenoppretting av data er forvirrende og misforståtte begreper.

Elektroniske data kan være en av bedriftens mest verdifulle og sårbare eiendeler. Ifølge vår erfaring er de primære truslene mot dine data:

  • Maskinvare eller systemproblemer
  • Menneskelige feil
  • Strøm og overspenning
  • Korrupt programvare
  • Virus
  • Naturkatastrofer

Disse seks store truslene mot dine data har to ting til felles: de er uforutsigbare, og i mange tilfeller, ukontrollerbar. Derfor kan de forholdsregler som er tatt ikke alltid forhindre tap av data.

I tillegg til å være en sårbar ressurs, er elektroniske data også en verdifull ressurs.

Basert på informasjonen nedenfor er det lett å se hvor viktig kostnadene ved tapt eller utilgjengelige data kan være. Det å være uten data og tilgang til systemet er ofte synonymt med økonomisk katastrofe.

IndustrisektorTapte inntekter / time
Energi$2.8 millioner
Telekommunikasjon$2.0 millioner
Produksjon$1.6 millioner
Finansialle virksomheter$1.4 millioner
IKT$1.3 millioner
Forsikring$1.2 millioner
Retail$1.1 millioner
Legemidler$1.0 millioner
Banktjenester$996,000

Source: IT Performance Engineering & Measurement Strategies: Quantifying Performance Loss, Meta Group, October 2000.

Når tid er avgjørende og data er virksomhetskritisk, kan datarekonstruksjon være det mest praktiske alternativet.

Selv om mange mennesker vil benytte sikkerhetskopier etter et tap av data, vil vanligvis sikkerhetskopien inneholde utdatert informasjon eller også være skadet. Datarekonstruksjon kan gi deg tilgang til nyeste versjon av tapte data.

Hvert sekund som går etter en data katastrofe betyr tid og penger tapt for din bedrift. Gjenoppretting av data reduserer nedetid ved raskt å gjenopprette og returnere dine data.

Ibas kan i sin ekspresstjeneste jobbe 24/7 og og målt opp mot kostnaden i tid, penger og krefter på ombygging eller restore av tapte data kan være regningsverdig for din bedrift. Ibas utarbeider en detaljert diagnoserapport slik at kundene kan se en fullstendig liste over sine rekonstruerbare og evt. ødelagte filer i et lett søkbart format. Dette gir kunden all nødvendig informasjon for å avgjøre om viktige filer kan gjenopprettes, og lette avgjørelsen før man forplikter deg til hele kostnaden med datarekonstruksjon.

Så uansett hvor mørk en datatapssituasjon kan se ut, du må aldri anta at verdifulle data ikke kan gjenopprettes – sjekk alltid med en kvalifisert ekspert før du bestemmer deg for hva som skal gjøres når datatapet er et faktum.

Hvis du har noen spørsmål om datarekonstruksjon eller andre alternativ, ta kontakt med våre erfarne spesialister på 62 78 30 32.