Ibas og Blancco inngår strategisk allianse

Press Release

10. april 2014

Ibas og Blancco inngår strategisk allianse

Ibas og morselskapet, Kroll Ontrack, har i dag inngått et strategisk partnerskap med finske Blancco.

Ibas og Kroll Ontrack vil selge Blanccos markedsledende sletteprogramvare til bedrifter, IT-gjenbruksselskaper og til offentlige myndigheter som ønsker å slette data med sikre og sertifiserte sletteløsninger.

Dette partnerskapet skaper en unik sletteløsning som kombinerer markedsledende programvare fra Blancco med Ibas ledende degausser og slettetjenester der våre kunder får en mer komplett leverandør for alle mulige slettebehov. Programvaren som Ibas nå vil tilby og støtte er Blancco 5 for tradisjonelle harddisker og SSD-harddisker i PC-er og servere, Blancco Mobile for smarttelefoner og nettbrett, Blancco File and LUN for individuelle filer. Alle løsningene vil sentralt administreres ved hjelp av Blancco Management Console, et styringssystem utformet for å understøtte prosessen med avhending av IT utstyr, inkludert distribusjon av sletteprogramvare, håndtering av maskinvaren samt rapportering av sletteprosessen for revisjonsformål.

- Med 20 kontorer verden over er vi glad for å bli en premium forhandler av Blancco. Nå kan vi kombinere vår ledende kunnskap på sletting og degaussing med en markedsledende produktportefølje fra Blancco. Ingen vil være i bedre posisjon enn oss til å skreddersy bedrifters dataslettingsstrategi, sier Greg Olson, senior vice president i Kroll Ontrack.

- Blancco og Kroll Ontrack er begge opptatt av å være i forkant av den teknologiske utviklingen innen datalagring. Vår kompetanse innen sletting og rekonstruksjon utfyller hverandre, og vi vil sammen tilby markedets beste dataslettingsløsninger til virksomheter som er opptatt av personvern og datasikkerhet, sier Kim Väisänen, administrerende direktør i Blancco.