Press Release

10. april 2006

Redningspakke for digitale bilder

Er du blant dem som opplever at feriebildene på det digitale kameraet plutselig slettes ved en feiltagelse. Fortvil ikke; Datasikkerhetsselskapet Ibas og Fototek lanserer nå en redningspakke for digitale bilder i 65 norske fotobutikker.

Lanseringen kommer nå som et resultat av at stadig flere mennesker spør sin nærmeste fotohandler om hjelp til å gjenskape digital bilder som er gått tapt.

Forbrukeren sletter sine egne bilder
-I hektiske perioder er det mange som ved en feiltagelse sletter bilder som skulle vært bevart, i stedet for å lagre dem sikkert. Andre mister apparatet i vann, eller skader det ved fall eller støt. Men det er altså mulig å gjenskape opptil 100 prosent av de tapte bildene bare man behandler kameraet og minnebrikken riktig etter at uhellet har inntruffet, sier Lars Løfsgaard, leder for Ibas kundesenter.

- Prisen på redningspakken er 995,- inkl. mva. Hvis bildene ikke lar seg redde, er det kostnadsfritt for kunden, avslutter Løfsgaard.

Enklere for forbrukeren
- Fagfotografer får stadig oftere besøk av forbrukere med ødelagte minnekort. Mange har selv forsøkt å benytte software lastet ned fra internett, men dette er komplisert og svært ofte med dårlig resultat. Nå blir alt enklere for forbrukeren, de trenger ikke å gjøre noe selv, forteller Kjell F. Storvik, Markedssjef i Fototek.

Norge- digital verdensmester
I følge Fotorådet har salget av digitale kameraer eksplodert de siste årene. I 2005 ble det solgt 435 000 digitale kameraer i Norge. I år regner man med at salget flater ut, men det antas at det nå finnes digitale kameraer i ca 60 % av alle norske hjem, noe som gjør oss til en digital verdensmester.

Slik finner du din nærmeste butikk: www.ndgfoto.no

Slik benytter du redningspakken
Du tar med deg ditt defekte minnekort til butikken. Betjeningen legger kortet i en redningspakke og forsegler den. Du signerer og får din kvittering.

Redningspakken legges i en pose og sendes til Ibas. Her reddes de digital bildene som så brennes på en CD eller DVD.

Ibas returnerer Redningspakken med CD/DVD til butikken. Du viser din kvittering og får utlevert redningspakken.

Du setter CD-/DVD-platen inn i din datamaskin og henter ut bildene.

Gode råd og tips for tapte digitale bilder
Dersom uhellet skulle inntreffe har Ibas utviklet noen enkle råd og tips for hvordan du bør håndtere kameraet og minnebrikken. Riktig håndtering etter uhell øker sjansene for en vellykket rekonstruksjon.

  1. Når du ikke får kontakt med minnebrikken:
    • Ikke forsøk å ta nye bilder
    • Ikke formater
  2. Når du har slettet alle bildene eller enkelt bilder:
    • Ikke ta flere bilder, nye bilder kan ødelegge de gamle bildene ved at de "overskrives"
    • Ikke prøv å "redde bildene selv". Hvis du ikke lykkes, minimeres sjansene for profesjonell hjelp.

For nedlasting av bilde.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Tormod Nymoen, Markedssjef Ibas AS - tlf: 62 81 01 00, mob: 95 88 61 91
e-mail: tormod.nymoen@ibas.no

Kjell F. Storvik: Markedssjef Fototek AS - mobil: 91126220


Om Ibas:
Ibas AS, din ledende leverandør av datarekonstruksjon, datasletting og dataetterforskning, er nå et heleid selskap av amerikanske Kroll Ontrack. Ibas utvidet nylig sitt eget dekningsområde ved kjøpet av Vogon International, et privat selskap i Storbritannia som tilbyr datarekonstruksjon og dataetterforskning. Som et resultat av oppkjøpet fikk Ibas 166 ansatte og kontorer i Norge, Sverige, Danmark, Finland, England, Tyskland, Polen, Frankrike, Singapore og USA. Ibas har også agenter og distributører i en rekke europeiske og asiatiske land. Til sammen hadde Ibas og Vogon et salg i 2005 på over 163 millioner kroner. For mer informasjon

Om Fototek:
Fototek AS er representert i det Skandinaviske markedet inkludert Baltikum. Vi er en ledende distributør innen bildeproduksjon, med ca 45% av markedet. Vår rolle er utstyr og løsningsleveranser, inkludert drift, service og support mot tradisjonell fotobransje. I tillegg har Fototek igjennom tidene levert større løsninger til sentrale laboratorier i Skandinavia.

Fototek AS har sammen med internasjonale selskaper utviklet softwareløsninger og printerstasjoner som i dag fremstår som helt unik og ledende innen digital flyt med bruk av interaktive nettløsninger.