Ibas reddet bildedatabasen til Fame Fotografene

Ibas reddet bildedatabasen til Fame Fotografene

I en desember-helg i 2007 opplevde Fame Fotografene enhver fotografs mareritt; på sekunder var bestillinger av bilder, kalendere og julekort borte.

Det var et strømbrudd som forårsaket et uønsket stopp på den kritiske lagringsserveren. Det ville det ta flere dager å gjenskape dataene fra backupsystemet.

– For vår del var dette en skikkelig kattepine, for jula er vår desidert mest hektiske periode.  En produksjonsstans på mange dager ville vært et alvorlig problem for et firma som alltid har levert når vi skal levere, sier IT-sjef i Fame Fotografene, Arve Gulbrandsen.

For å unngå ytterligere skade, rørte ikke IT avdelingen lagringssystemet med hele 15 harddisker. I løpet av et døgn ble skadeomfanget vurdert sammen med konsulenter, og det ble besluttet å ta kontakt med Ibas.

– Det var en meget bekymret IT-sjef som ringte oss på vaktelefonen denne helgen, sier Børje Aamodt, senioingeniør i Ibas og ansvarlig for dette prosjektet.

– Vi forstod at tid var viktig og når vi fikk vite at lagringssystemet var urørt etter strømbruddet, valgte vi umiddelbart å sette i gang en datarekonstruksjon via Internett, det vi kaller  Remote Data Recovery. Dette er den absolutt raskeste måten å gjenskape data på, samtidig som den er meget sikker, forklarer Aamodt

– Ibas viste stor forståelse for vår situasjon og innen et døgn hadde vi tilgang på 100 prosent av dataene fra lagringssystemet, 4,2 terabyte data, noe som tilsvarer ca 4,5 millioner filer. Alt var som før; filsystemet, katalogstruktur og samtlige filnavn var intakte, og vi var fullt operative i produksjonen mandag morgen, avslutter Arve Gulbrandsen.