10 år gamle Iver fikk forfatterdrøm nær knust - Ibas

10 år gamle Iver fikk forfatterdrøm nær knust

Ivers første novelle, Jakten på de onde skygger, på 98 sider forsvant for han da PC-en havarerte. Fortvilet ba han mor og far om hjelp, men de hadde ikke sørget for backup.

Lille Nyttårsdag fikk vi telefonen som berørte oss sterkt. Anne Kielland kunne fortelle at hennes sønn har skrevet på novellen «Jakten på de onde skygger» i ett år og at han nærmet seg 100 sider. Mor fortalte videre at Iver har en drøm om å bli forfatter og at han har bestemt seg for å skrive ned alle sine tanker mens han er ung for så å skrive historien ferdig når han blir stor.

Men så, til Ivers store fortvilelse, havarerte PC-en på skolen og mor og far konstaterte at de ikke har sørget for backup.

En venn av familien hadde allerede gitt opp og nå bestemmer familien seg for å la Ibas gjøre et forsøk.

Harddisken har store skader og gutta på lab-en må gå varsomt frem for å søke spesifikt etter selve novellen og en spennende powerpoint som Iver hadde kalt «Dronning Mauds Land».

Etter 2 uker var forfatterskapet reddet. Her er Ivers egne fortelling!

Hyggelig tilbakemelding fra moren til Iver

Reddet!
Ibas ble redningen etter at podens PC med alt skolearbeidet og en 100-siders selvkomponert fantacy-historie bukket under etter røff lek i skolegården. Ikke bare redningen for sønnen vår, men for oss også. Vi hadde ikke tatt arbeidet hans alvorlig nok til å sørge for gode backuprutiner, og det skar i hjertet da vi så hvor vondt det var for ham å miste så mye arbeid, som han jo hadde lagt sjela si i. Ibas møtte oss med omsorg og mange beroligende ord. Og alt be reddet, på tross av store skader på harddisken: Ikke bare et barns forfatterskap og skolearbeide, men også tilliten hans til foreldrene sine. :-)