Reddet kjøreskole fra kræsj - Ibas

Reddet kjøreskole fra kræsj

Da harddisken til Sande Trafikkskole krasjet på en fredag fikk de beskjed om at data verdt flere hundre tusen kroner var tapt for alltid. Daglig leder Eirik Olaussen ga ikke opp, men kontaktet Ibas. De returnerte 99 prosent av dataene tirsdag uken etter.

– Datamaskinen vår inneholder regnskap, oversikt over kjøretimer, bilder, video og alt av firmarelatert informasjon. Bare utestående kjøretimer beløper seg til flere hundre tusen kroner, som ville gått tapt hvis vi ikke fikk tilbake dataene, forteller daglig leder Eirik Olaussen i Sande Trafikkskole.

Vestfoldbedriften består av fire kjørelærere og har travle dager. Fredag 26. september krasjet harddisken og de hadde ingen backup. Olaussen så raskt at det kunne bli kostbart uten dataene og tok med PC-en til sin dataleverandør.

– De sa det var to bedrifter som løste denne typen problemer: Ibas og et Oslo-firma. Min dataleverandør mente Ibas var dyre, så jeg kjørte opp til Oslo. Etter en times tid kunne de fortell meg at det var en dyp ripe i harddisken og at det var nesten umulig å rekonstruere dataene. I så fall måtte jeg sende den utenlands og påregne kostnader på mange hundre tusen kroner, forklarer han.

Olaussen tok ikke svaret for god fisk og kontaktet i stedet Ibas fredag ettermiddag.
– Kunden stod på døra her klokka ni fredag kveld. Vi undersøkte harddisken og kunne raskt fastslå at det var et defekt lese-/skrivehode, samt noen små skader på dataoverflaten, forteller Hans Rønningen i Ibas.

For rekonstruksjonsekspertene på Kongsvinger var det en vanlig dag på jobben. Olaussen fikk den gode nyheten ved midnatt fredag, og takket ja til rekonstruksjon.

– Tirsdag 30. september hentet jeg harddisken og samme dag var alt oppe og gikk igjen. Det var en utrolig lettelse. Den kvelden la jeg meg med et glis om munnen. Det kostet rundt 30.000 kroner pluss merverdiavgift, men jeg hadde gladelig betalt det dobbelte for å få igjen dataene mine, understreker daglig leder Eirik Olaussen i Sande Trafikkskole.