SQL Server Recovery - Ibas

SQL Server Recovery

Gjenopprette data fra Microsoft SQL systemer

Mange bedrifter administrerer kritiske databaser i sine bedriftssystemer. Det er gjerne databaser for kunder, for salg, for regnskap eller for produktdesign. Microsoft SQL Server er en av de mer vanlige databasesystemer som benyttes.

Dataene i en database er ofte verdifulle og det samme er selve databasen. Det kan ta lang tid å sette opp en database som fungerer optimalt og når en database er korrupt skaper dette fort problemer for bedriften.

Årsaker til tap av SQL data

Det er mange årsaker til at en database kan bli korrupt. Ikke uvanlig er hovedårsaken en feil i en harddisk. Dette kan være en enkelt harddisk, et SAN eller et RAID-system. Det første en recovery ekspert vil sørge for er å få tilgang til dataene på harddisken(e) slik at de kan kopieres ut.

Det er heller ikke uvanlig at datatapet er i filsystemet. Et filsystem er en egentlig en unik metode for lagring og organisering av system- og brukerfiler. Operativsystemet styrer filsystemet. Hvis selve informasjonen om hvor alle filene er lagret blir skadet eller blir utilgjengelig må dette fikses av erfarne og kompetente spesialister. Vær forsiktig med å bruke automatiske verktøy som visstnok skal fikse problemet. Vi har sett så mange eksempler på at verktøy faktisk kan lage en permanent skade i databasen

En tredje årsak kan være den kompliserte .MDF-filen selv. Den interne struktur kan bli ødelagt slik at DBMS ikke klarer å gjøre databasen tilgjengelig.

Våre løsninger på tapte SQL-data

Hvis du har tapt Microsoft SQL data, ta kontakt med oss i dag på 62 78 30 32 for en gratis konsultasjon.

Vi selger Ontrack PowerControls verktøy for SQL som gjenoppretter tabeller uten at du trenger å gjenopprette hele databasen. Men vi kan også koble opp våre ingeniører via vår Remote Data Recovery tjeneste.

Prosessen med å redde SQL data begynner med å finne selve databasefilen. Hvis databasefilen er utilgjengelig på grunn av problemer med lagringsenheten, må vi finne en løsning for å få kopiert dataene. Hvis filen mangler eller er slettet på grunn av problemer med filsystemet, så må vi justere eller reparere filsystemet slik at det peker til riktig datastrøm for den spesifikke filen. Hvis filsystemet ikke har noen pekere til filen må vi søke gjennom hele disken på jakt etter Microsoft SQL-data.

Den neste fasen er å jobbe på selve databasefilen. Det er her Microsoft SQL verktøysettet kommer til nytte. Disse verktøyene analyserer de komplekse interne strukturene i MDF-filer og rapporterer hvilke tabeller som det er mulig å redde. Rapportene lister også opp antall datarader som det vil være mulig å rekonstruere.

Når analysen er ferdig og vi går i gang med å gjenopprette data, vil vårt SQL verktøysett kopiere data til en annen Microsoft SQL server database. Etter denne fasen er fullført, kan vi ta backup eller arkivere de gjenopprettede dataene.

Remote Data Recovery er den raskeste løsningen for rekonstruksjon av Microsoft SQL data. En slik løsning vil kopiere de gjenopprettede data til en Microsoft SQL server som er satt opp for deg. For best resultat anbefaler vi at lagringsenheten vi jobber med kobles til en Microsoft SQL server, fordi alle datatransaksjoner da vil skje på en enkelt maskin.