Studenthjelp – unngå datakrasj - Ibas

Studenthjelp – unngå datakrasj

PC-bagen = tikkende bombe.

Bærbare datamaskiner er raskt blitt en viktig del av skolehverdagen, det samme har trusselen om viktige oppgaver eller eksamener som blir slettet eller blir utilgjengelig når harddisken feiler. For studenter har med seg PC-en eller Mac-en overalt alltid, og de behandles langt fra forsvarlig.

Noen gode tips for å unngå datahavari:

  • Bærbare datamaskiner er ikke så robuste som mange liker å tro. Vær forsiktig nå du flytter maskinen. Unngå for all del unødvendige støt eller slag.
  • Bruk et solid, godt polstret bag – En ryggsekk eller dokumentmappe beskytter ikke maskinen godt nok.
  • Backup regelmessig - Opprett regelmessige sikkerhetskopier. Det vil være den mest effektive måten å beskytte deg fra å miste data. Sikkerhetskopier data minst en gang i uken på et pålitelig medium (CD, DVD, USB-minnepinner eller en nettsky-tjeneste). Kontroller alltid at data faktisk blir kopiert.
  • Kjør et virus scan og oppdater antivirusprogrammet med jevne mellomrom - Datavirus er en av de verste fiendene til datamaskinen. God anti-virus programvare tester systemet for koder som er unike for hvert kjente datavirus og eliminerer evt. installerte virus.  Vær også forsiktig med spyware, et vanlig problem forårsaket av nettsurfing og nedlasting som kan føre til komplikasjoner med datamaskinens effektivitet. Det finnes flere programmer tilgjengelig på internett som kan hjelpe til med fjerning av de fleste spyware-programmer.
  • Vær oppmerksom på merkelige lyder - Hvis du hører en merkelig lyd eller klikking, slå av maskinen umiddelbart og ring en ekspert. Videre bruk kan skade harddisken ytterligere.
  • Ikke bruk gjør-det-selv programvare hvis du har mistanke om en mekanisk feil på harddisken – skaden kan forverres og gjør dataene utilgjengelige også for eksperter.
  • Bruk Auto-Save funksjoner - De fleste programmer har Auto-Save funksjoner som vil lagre prosjekter eller dokumenter etter forhåndsinnstilte intervaller. Hvert 5. minutt er et godt intervall på bærbare maskiner.
  • Sjekk batteriet jevnlig – Bruk lader hver gang du vet at du skal bruke maskinen over lengre tid. Noen bærbare datamaskiner vil stenge raskt når et bestemt lavt batterinivå er nådd og viktige dokumenter kan gå tapt.
  • Dersom du opplever et tap av data, kan Ibas hjelpe deg! Ibas kan løse dine problemer med en fastpris. Ring oss for hjelp på 62 78 30 32.